Orthopedische Manuele therapie Fysio Beter Bewegen

(Orthopedische) Manuele therapie

Bij de (orthopedische) manueel therapeut van Fysio Beter Bewegen kunt u terecht voor een veelheid aan klachten.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die aanvullend een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van de diverse gewrichten van het lichaam en met name die van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut beter in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Een ervaren manueel therapeut weet vaak dat de plaats waar de klacht wordt ervaren meestal niet overeenkomt met de bron van de klacht. Zo zit bijvoorbeeld de bron voor pijn in het hoofd/arm vaak in de nek. Ook pijn in de knie kan bijvoorbeeld uit een fout in het bekken komen.

De manueel therapeut kan middels specifieke mobilisatie technieken, manipulaties, bewegingsbeperkingen in gewrichten verhelpen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Tegenwoordig zijn een groot gedeelte van onze manueeltherapeuten master en werken met de meest up to date behandelmethoden.  

Als u bij één van de manueel therapeuten onder behandeling komt zal gezocht worden naar beperkingen in de functie van gewrichten, vaak die van de wervelkolom. De wervelkolom is  de 'vertrekplaats/intreeplaats' van zenuwen naar armen, benen en romp. Klachten in het lichaam kunnen vaak verklaard worden door functiestoornissen in de wervelkolom. Met manuele therapie kunnen stoornissen in gewrichten middels specifieke mobilisatie technieken/manipulaties worden verholpen. Fysio Beter Bewegen heeft al vele jaren ervaring met manuele therapie.