Claudicatio Intermittens fysiotherapie Fysio Beter Bewegen

Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens (CI) wordt in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. Deze aandoening is een van de meest voorkomende symptomen passende bij de diagnose perifeer arterieel vaatlijden (PAV).

De term etalagebenen refereert aan het veelvuldig moeten stilstaan van patiënten vanwege de pijn in de benen. Deze ondervinden bij het lopen pijn in de benen ten gevolge van een vernauwing of afsluiting van een slagader naar of in de benen. Afhankelijk van de mate van de afsluiting en de locatie zal de vaatchirurg u doorsturen naar de gespecialiseerde Claudicatio Intermittens fysiotherapeut van Fysio Beter Bewegen. Deze kan u helpen de klachten te beheersen en waar mogelijk te verminderen.

De therapie bestaat uit het verbeteren van uw looppatroon en loopafstand, het verhogen van het uithoudingsvermogen en het  overwinnen van eventuele angst voor bewegen bij inspanning . Tevens is het van belang om een actieve levensstijl te ontwikkelen en te onderhouden.

Indien u een verwijzing heeft van de vaatchirurg valt Claudicatio Intermittens  onder de regeling voor chronische indicatie. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tineke de Jong.