Mindfulness Training

Slecht slapen, druk ervaren, stress, onrust, sombere gevoelens, moeite concentratie, piekeren of spanningen rondom werk en gezin? Dan zou Mindfulness training iets voor u kunnen betekenen.

Wat houdt Mindfulness in?

We zijn vaak met ons verstand bezig. We piekeren over dagelijkse dingen, over de toekomst of over het verleden. Mindful zijn gaat over het observeren van alles wat je ervaart. En dat zonder zoveel mogelijk te oordelen. Met Mindfulness leer je beter de realiteit toe te laten, ook als je gedachten die op dat moment niet leuk vinden. Train je geest om aanwezig te zijn in het hier en nu. Dit geeft rust en helderheid, van waaruit je gezonde beslissingen kunt nemen en keuzes kunt maken in het dagelijks leven.
Mindfulness kan ook bijdragen tot het verbeteren van de bewegingskwaliteit. Het helpt stressgerelateerde klachten en chronische pijn te verminderen en hier beter mee te leren omgaan. De inhoud van de training neemt het beproefde format van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) volgens Jon Kabat-Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) als uitgangspunt. De inhoud van deze trainingen is internationaal onderzocht en werkzaam gebleken. Ter aanvulling op de training zijn er per les ook een aan aantal houdings- en bewegingsoefeningen toegevoegd. De psychosomatisch fysiotherapeut kan afhankelijk van de wens van de groep hier een keuze uit maken.